Sarria

16 mei 2025 - Sarria, Spanje

Nu kan ik het me al niet meer voorstellen, maar vanmorgen ben ik met handschoenen aan begonnen met wandelen.

20250516_072822Brugje over de rivier.

Ik weet ook nog dat het lang mistig en koud bleef, dus dat ik ze lang aangehouden heb. Verder vond ik het een echt heerlijke wandeltocht langs de rivier Sarria. Er staan wat videos onder het blog.

20250516_114052

Voor me en achter me geen andere mensen, ik kon heerlijk genieten van de rivier en het groen. Onvoorstelbaar dat zoveel andere mensen een route langs de drukke weg kiezen. Maar heerlijk die rust. Pas na 15 km kwam ik de eerste bar tegen. Dus toen kon ik pas ontbijten. Even later kwam Juan ook binnen, die ik elke dag sinds Ponferrada ergens onverwacht tegenkom. Vandaag hebben we het laatste stuk samen gewandeld. Morgen kom ik hem zeker weer tegen.😀

20250516_113715

Het bleek ineens dat ik niet in IJsland wandel maar dat ik in Spanje aangekomen ben. Gauw dus handschoenen en dikke trui uit en oefenen in het puffen van de hitte!!

20250516_121605

Plotseling laten verschillende schoennaden los. Ik moet als de bliksem naar een schoenmaker toe. Gelukkig is er één vlak bij. Ik ben daar voordat de siësta begint, en de schoenmaker belooft mij dat de schoenen om 8 uur weer klaar zijn. ik verlaat de winkel op mijn badslippers
Sarria is een leuk stadje. Bijna de hele hoofdstraat bestaat uit herbergen.

20250516_162442Herberg Obradeiro.

De kerk waar ik graag naar toe wilde is echter gesloten. Maar ik kan wel al mijn kleren wassen en lekker drogen.

Ik slaap ook in een van de beste herbergen tot nu toe. Dat is na die van gisteren wel erg fijn. Ook mijn schoenen zijn om 8 uur weer gebruiksklaar. In Nederland ga ik wel nieuwe schoenen kopen.

Nog iets meer dan 100 kilometer.

1. Roel habing:
    16 mei 2025
    Volgen je blog elke dag, petje af voor jouw Kees, voor de pelgrim tocht, de verhalen, en hoe je ons meeneemt in jouw avontuur 👍👍👍🤗