Palas de Rei

18 mei 2025 - Palas De Rei, Spanje

20250517_171639Santiago.

Het was erg onrustig op de slaapzaal in Portomarin.
Er sliepen maar 10? mensen in de herberg maar er gingen gedurende de nacht wel honderd naar de wc. Of één honderd keer.
Om 5 uur had ik er genoeg van, ik heb mijn spullen ingepakt, rustig ontbeten (Ik had nog brood en jam). En daarna ben ik op pad gegaan. In het donker. De maan scheen, en ik kwam in een groepje van 6 terecht waarvan er drie een headlight droegen. Verder was er nog niemand onderweg. Die vijf liepen wel allemaal een te hoog tempo voor mij. 🫡 Op de top van de eerste heuvel haakte ik af. Maar, het was ondertussen licht genoeg.

20250518_070827

Ik zag een prachtige zonsopkomst. Vandaag was het wel voor een groot deel op een strook (parallelle weg) langs de snelweg lopen. Maar de stukjes heuvelop en heuvelaf door de bossen maakten veel goed.

20250518_112347Een rustplaatsje onderweg met mooie bomen, maar vooral ook een mooie entree. Met 2 oude, helemaal houten wagenwielen. Zo mooi, bijna zonde ze daarvoor te gebruiken.

Rond de middag had ik de 24 kilometer afgelegd. En werd het warm. Nu, halverwege de middag hagelt en regent het.

Morgen moet ik 28,5 lopen. Ik hoop maar op een beetje mooi wandelweer.
Palas de Rei is trouwens een erg klein plaatsje. Ik heb een rondje gelopen, ik kwam allerlei interessante kennissen tegen, maar geen bijzondere gebouwen.
Ik moet zo nog wel even door de hagel naar een supermarktje die ook op zondag open is. 😃