12 juni 2024 Thuis
12 juni 2024 - Hoogezand, Nederland
Eergister was ik al vroeg met een bus van Oviedo vertrokken richting Irun. 7 uur duurt dat! Eigenlijk veel langer dan ik zou denken en de bus reed flink door. Wel door allemaal plaatsjes waar ik ook te voet doorheen gelopen heb. Maar de bus rijdt een andere weg. Te voet is het veel mooier.
Eergisteravond hoorde ik van de Herbergier dat er zelfs nog een trein ging van vlak bij de herberg naar Hendaye (in Frankrijk). Die heb ik gistermorgen heel vroeg genomen.
Hahaha, het station in Irun moest ik wel eerst zoeken, het viel helemaal niet op. Zie ook het filmpje.
Gisteren dus met 5 treinen richting Groningen (4 maal overstappen). Het was voor mij wel even spannend met de overstap in Parijs, maar ook dat lukte.
In Nederland maakt iedereen zich dan weer druk over 4 minuten vertraging. In Spanje maakt dat toch wat minder uit!
Tijd om deze koffie zelf te maken. (5 april).
Nu ben ik thuis. De was is gewassen, ik heb lekker gegeten en daarna lekker geslapen. De souveniers zijn uitgepakt, ik heb de rugzak zelfs al weer in de kast gehangen.
Hahaha. Het plannen maken voor de volgende wandeling richting Santiago de Compostela is al weer begonnen.
Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor reacties en hulp. Ik heb ontzettend genoten van mijn reis, ik heb met plezier dit blog geschreven, maar het zit erop.
Snoes is blij dat ik weer thuis ben.
J.H.Koster:16 augustus 2024Even over heksje Hasje van de hassenberg . Deze heeft haar domicilie net over de grens met Duitsland . Verkleed als een lieve goede heks verteld zij de wandelaar oude verhalen en schenkt haar eigen likeurtje. Echt een leuke en gezellige ontmoeting .