1 mei Grado

1 mei 2024 - Grado, Spanje

Hè hè, Ik durfde het vandaag aan om níet te reserveren.

20240501_073512Camino Primitivo.

In de herberg waar ik heenliep was gelukkig nog een beneden bed in het stapelbed vrij toen ik aankwam.

Er zijn hier genoeg herbergen langs de weg. Ik kan lopen tot ik moe ben. En dan stoppen.

20240501_093209Nog een voorraadschuur in aanbouw.

Vanmorgen was ik om 7 uur al weer onderweg.
Vanmíddag zou het weer regenen. (Dat deed het ook) Gelukkig was ik om 13:30 op de plaats waar ik heen wou lopen, voordat de heftige regen losbarste.

20240501_083021Vaca.

Nu even lekker uitrusten en dan straks weer een hapje eten en een glaasje erbij drinken.

20240501_113239Bloem.

Daarover het volgende:
Alle Fransen, en de Nederlandse snobs zullen wel gruwen van de manier waarop de Spanjaarden bij het eten wijn drinken. Maar eigenlijk is het geniaal zoals de Spanjaarden dat doen.
In Frankrijk bestaat er een heel systeem om te zorgen dat de wijnkwaliteit redelijk tot goed is, prachtig. Dat bestaat in Spanje niet. Daarom is er heel veel slechte, maar wel goedkope wijn in Spanje. Zeker bij het eten.
Je denkt nu, dan neemt Kees dus bier, maar nee, ik drink de wijn op de Spaanse manier.
Nu weet je nog niet wat de spaanse manier is. Het is heel simpel. De Spanjaarden doen water bij de wijn. Maar dan wel water met prik. Dat gaat als volgt, bij het eerste glas doe je je glas halfvol wijn, en je doet er een scheutje bruisend water bij. Probeer het thuis met een wijn die niet zo lekker en niet zo duur is. De wijn smaakt zoeter en met veel meer aroma. Het bruisende water haalt de aroma van de wijn omhoog. Echt waar!
Ik ga in Nederland nu vaker wijn drinken, maar ik doe wel water bij de wijn.
Bij het tweede glas dat je neemt is echter een scheutje bruisend water natuurlijk niet meer genoeg om de slechte kwaliteit van de wijn te verhullen. Dus wat doen de Spanjaarden? Het tweede glas is half wijn en half bruiswater.
En het derde glas? Dat is dan een beetje wijn met heel veel bruiswater.
Het werkt echt.
Pling pling. Zo drinken de Spanjaarden wijn bij het eten. Gezondheid.
Ik drink nu al weken water bij de wijn bij het eten.

1. Hedy van den Boom:
    1 mei 2024
    Mooi om jou te volgen, Kees.
    En nu op de Primitivo!
    Btw ik drink geen water bij de wijn 😊.
    Ik drink alleen water 😁