Puenta la Reina - Estella

3 mei 2025 - Estella, Spanje

20250503_064003De brug bij Puenta la Reina bij zonsopkomst.

Drukte in de herberg.

Vandaag ben ik naar Estella gelopen.
Er is in Estella een grote gemeentelijke herberg waar je niet kunt reserveren én er is een kérkelijke herberg waar je niet kunt reserveren.
Ik weet dat er geen 100 mensen zijn die zonder reserveren op het camino wandelen, ik heb dus niet gereserveerd... Toch ben ik 's morgens wel een beetje bang dat ik vanavond geen bed heb. Ik ben dus vroeg  gaan lopen en was al op tijd (iets na twaalf uur) op de bestemming. En natuurlijk waren bijna alle bedden nog vrij. Zelfs nu, om 5 uur 's middags is de herberg nog niet half vol.

IMG-20250503-WA0002De herberg in Estella (waar je dus niet kunt reserveren).

Eigenlijk zouden ze het reserveren moeten verbieden. Dan zou er áltijd voor íedereen plaats genoeg zijn....

20250503_080500De zon komt doir de wolken.

Vandaag heb ik heerlijk gelopen. Er zijn wel wat stukjes waar je langs de snelweg loopt, maar over het algemeen loop ik langs de glooiende heuvels van Navarra.

20250503_102640Uitzicht met koolzaad en één klaproos.

En dát uitzicht over de velden is prachtig. Het is bewolkt en de koolzaadvelden en klaprozen zijn niet echt fluoriserend. Maar ze zijn ook mooi zonder dat. En soms breekt de zon even door de wolken heen!
Ik heb ook nog nooit in een dag over zoveel mooie boogbruggen gelopen als vandaag!

Het verschil met Frankrijk.
In Frankrijk lopen er maar een paar mensen op het Camino en is er in de dorpjes niets te krijgen, in Spanje lopen er zoveel mensen op het Camino Frances dat in elk dorpje meerdere cafés open zijn.

20250503_083218Door een Spaans dorpje omhoog.

Er is van alles te krijgen. In Frankrijk had ik voor een paar dagen eten bij me, hier hoeft dat helemaal niet. Maar, zelf koken is ook leuk.