Heel bijzonder.
16 april 2025 - Labouheyre, Frankrijk
Gisteren heb ik geen blog geschreven het was een leuke dag, maar, 's avonds op de boerderij waar ik sliep was het erg koud, en ik voelde me niet zo lekker, dus ik ben in bed gaan liggen en ben ik in slaap gevallen.
Een pauw op de boerderij.
Ook met opgezette veren.
Wat wel bijzonder was, was dat ik het 1000 kilometer te gaan bord heb gepasseerd. Nu nog minder dan 1000 dus.
Vandaag ben ik naar Labouheyre gelopen.
Hier is geen zeer goedkope herberg. Dus had ik bij een privé bed-en-breakfast speciaal voor pelgrims gereserveerd. Die was ook niet zo duur. Het was halfpension, ook makkelijk, dan hoef ik vandaag niet zelf te koken.
Het blijkt een supermooi chateau te zijn dat bewoond wordt door een nazaat van Felix Arnoudin, een dichter, schrijver en voorloper in de fotografie. Er zijn geloof ik twee museums over hem. Zo nu en dan laat de huidige eigenaar een pelgrim in het chateau slapen, dat vindt hij belangrijk. Gelukkig ben ik dit keer de gelukkige. Het chateau heeft 35 jaar leeggestaan, en was daarvoor door zijn grootmoeder bewoond. Sinds 10 jaar is de huidige Arnoudin teruggekomen uit Parijs om hier te gaan wonen, daar was hij fotomodel.
Sommige bomen in de tuin behoren tot het franse erfgoed.
Zie je mij onder de boom staan? De boom in meer dan 300 jaar.
Binnen in het chateau is er nog niet veel veranderd in al die tijd. Er zijn veel boeken en schilderijen van 1880 tot 1930. Ook poppen en ander speelgoed.
Alles is nog ingericht zoals de rijken begin 20e eeuw leefden. Het is allemaal prachtig.
Ik mag in één van de kamers slapen. Eigenlijk durf ik al die eeuwenoude spullen niet goed aan te raken of te gebruiken, omdat ik bang ben dat ze kapot gaan, voor hem zijn het gebruiksvoorwerpen, hij geeft er niet echt om lijkt het.
Eigenlijk is de pelgrimwereld al een eigen wereld, maar ik ben nu, als pelgrim, in nog weer een andere wereld terecht gekomen.
Hijzelf ging vanavond op bezoek bij zijn 92 jarige moeder, zjn butler stond de hele avond mij ter dienst. Ik heb hem daarnet nog om een kopje verveine thee gevraagd.
Nou, ik heb lekker gegeten hoor.

Hopelijk voel je je vandaag weer wat beter, en toch wel bijzonder een pelgrim die een butler ter beschikking heeft. Zo zie je maar weer het leven als pelgrim zit vol verassingen