14 mei. A Salceda
14 mei 2024 - A Salceda, Spanje
Vandaag is weer een regendag. Mijn schoenen zijn echt nog doorweekt van gisteren. Eigenlijk had ik vandaag ruim 25 kilometer willen lopen, maar na 20 km is het wel genoeg voor mij. Ik ben Arzua voorbij. Daar komt de Camino Norte er ook bij op weg naar Santiago de Compostella.
Bij de bushaltes in Arzua staan rijen mensen te wachten op de bus. (Dat is toch niet de bedoeling!!??!). Ik ga echt niet met de bus, ik loop gewoon door. Ik ben nu in Salceda op 28 kilometer van Santiago.
Waarschijnlijk morgen ook nog één overnachting voor Compostella, en dan op donderdag naar Santiago de Compostella toe.
Waar ik nu ben, in Salceda, is een mooie rustige Herberg waar ik mijn kleren kan wassen en drogen! Ik had spullen meegenomen uit Arzua (een stadje) om te koken, maar er is hier geen gas of kookplaat, alleen een magnetron en een gril.
Haha, ik heb wat spekjes gebakken in de gril en daarmee een salade van tonijn en gepelde tomaten gemaakt. De rest laat ik hier achter (o.a. macaroni en courgette), de komende dagen ga ik waarschijnlijk ook niet koken.
Het avondeten heb ik net op. Hier tegenover is een restaurant. Daar kan mijn kookkunst niet tegenop.