Nog een dag in Merida

10 april 2026 - Mérida, Spanje

20260410_075512zover is het naar Compostella

Ik blijf nog een dag in Mérida, in een ander hostel omdat je officieel maar 1 dag in een pelgrimsopvang mag blijven.

20260410_111944Plaza d'Espana.

De opvang waar ik vannacht sliep was uitendelijk bijna vol.

En: ik heb gisteren  een goede daad verricht. Voor Zuidamerikanen is het niet zo eenvoudig om aan cash euro's te komen. In de opvang van afgelopen nacht moest je met geld afrekenen. Een argentijns stel had voor twee nachten betaald, maar 's avonds bleek dat ze maar een nacht bleven en 's ochtends vroeg weg gingen. Toen was de hospitalier al lang weg. Dus hoe kreeg ze haar contante geld terug. Uiteindelijk heb ik telefonisch met de hospitalier afgesproken dat ik haar 20 euro zou geven die hij mij dan vanmorgen terug zou geven. Ingewikkeld, maar het werkt, ik ben dus zonet nog weer even teruggelopen naar de gemeentelijke pelgrimsherberg en heb mijn geld gekregen. Ik hou nog een drankje te goed voor als ik de Argentijnen weer tegenkom. ☕️
Heerlijk zo'n dag hier rondslenteren. Er is een mooie lange brug over de rivier. De voetgangers lopen in het midden, de auto's links en rechts  bijzonder.

20260409_195333

Ik heb trouwens gisteren voor zaterdag 10 april een herberg gereserveerd, maar dit jaar hebben we die mogelijkheid niet. Het kost me wat moeite om dit weer recht te zetten maar het is gelukt. En 's avonds kom ik nog terecht in een modeshow van de laatste romeinse mode.

20260410_202116

Een prachtig act van circa 50 re-inacters.
Morgen gaat het camino echt beginnen.

Tot morgen.