18 mei. Sobrado
Klooster van de monniken van Sobrado. Dáár ben ik eigenlijk. Er zijn nog monniken maar de bedevaartgangers kunnen hier ook slapen.
Er zijn hier veel bedden om te slapen, veel pelgrims willen ook graag in dit klooster slapen. De muren zijn 2 meter dik. De 15e eeuwse stallen zijn verbouwd tot een grote eetkeuken en er zijn meerdere binnentuinen.
Maar buiten is het koud. En nat. Ik heb wel wat kleren gewassen, maar er is absoluut geen kans dat het droog wordt. Morgen ga ik 32 kilometer wandelen. Ik heb ongeveer 10 hostels gebeld voor een bed, maar ze zijn vol of gesloten vanwege pinksteren.. Dus ik ga 32 kilometer lopen tot de volgende grote stad. Daar is een grote goedkope herberg. Ach, misschien kom ik onderweg nog iets tegen waar wel plaats is.
Vandaag heb ik ook een waarzegster ontmoet die het weer voor morgen voorspeld heeft: het zal niet regenen.
Tja, ik loop de verkeerde kant op. Ik loop dus alleen. En ik kom steeds mensen tegen die zeggen dat ik de verkeerde kant op loop. Verder is alleen de weg naar Santiago de Compostela
aangegeven, en niet de weg terug. Dus ik moet elke 5 minuten op mijn navigatie kijken of ik nog de juiste route loop.
Ach het wandelen blijft leuk.