Woensdag 12 mei.
14 mei 2026 - Santiago de Compostela, Spanje
Vandaag dan de laatste etappe. We konden op tijd ontbijten in Ponte Ulla. 20 kilometer moesten we daarna nog lopen. Ik had verwacht dat we al gauw door de voorsteden van Santiago de Compostella zouden wandelen maar het was anders!
We wandelden over bospaden met nevel en mist in groene natuur. Pas de laatste kilometers wandelden we door de stad. Maar, op onze route, de Via de la Plata, waren er geen andere pelgrims dan wij vieren.
Hoeveel mooier is deze manier van aankomen op het centrale plein dan bij de Camino Frances. Wïj waren in ieder geval geëmotioneerd toen we de Praza do Obradoiro opliepen.
Hier in Santiago is het de gebruikelijke chaos. Honderden pelgrims op het centrale plein, honderden winkeltjes met souvenirs.
Vanavond hebben we nog met ons clubje gegeten.
Morgenochtend vroeg gaan Maximo en Manel al weer weg, Werner vertrekt wat later en ik ga morgen met de trein naar Leon (dat ligt op het Camino Franses) vandaar loop ik dan richting het Camino del Norte. Als ik tijd heb loop ik het Camino del Norte een stukje richting Bilbao
Het laatste stuk naar Bilbao doe ik met de trein of bus, ik heb een vlucht van Bilbao naar Nederland.
Fred:14 mei 2026Gefeliciteerd weer.
Tina Ruiter:14 mei 2026👍 respect Kees.