Morille - Salamanca

24 april 2026 - Salamanca, Spanje

20260424_201101

Tja, ik moet natuurlijk niet zeggen dat het te weinig regent. 🫨 Om half drie vannacht barstte het onweer los (een tormenta in het Spaans). Bliksems die zeer dichtbij inslaan, veel donder en veel regen. Het dakraam in de andere slaapzaal begaf het, daar was iedereen dus wakker en bezig om nog erger te voorkomen.

De storm ging liggen maar het bleef tot 8 uur 's morgens uur hard regenen. Het is ongelofelijk, maar om 5 uur 's morgens vertrokken de eerste pelgrims al weer om, in de stromende regen, in het pikkedonker naar Salamanca te lopen. 20 kilometer verder. Waarom?

Met een paar mensen heb ik tot 8 uur gewacht. Wij zijn min of meer dróóg in Salamanca aangekomen.😀

IMG-20260424-WA0012Het is al weer droog hoor.

Ten minste, voor zover ik weet. Veel van de dertig (?) mensen die ik min of meer dagelijks tegenkwam stoppen hier, omdat ze geen tijd meer hebben. Het zal rustiger zijn op de weg naar Compostella, en ik zal de bekenden ook missen. Nu ben ik dan in Salamanca. Ik blijf hier een extra dag. Natuurlijk heb ik al dingen als de romeinse brug

IMG-20260424-WA0008De lange romeinse brug. Die is degelijk gebouwd.

en het grote plein gezien maar morgen is speciaal om zoveel mogelijk bezienswaardigheden hier te bezoeken. Het heeft vanmiddag nog wel wat geregend maar er zijn genoeg plaatsen om even in te schuilen.

20260424_201043een bibliotheek bedekt met Jacobsschelpen.