Eten met Mick Jagger in Cubo del Vino 28 april

28 april 2026 - Zamora, Spanje

20260428_072112Weer zo'n zonsopkomst.

De baas van de herberg organiseerde ook een gemeenschappelijke maaltijd. In een ander gebouw dan waar ik sliep. Ik was daar wat vroeg en ging buiten aan tafel zitten bij een paar anderen. Op mijn vraag of ik bij ze mocht zitten zei zij: "ja natuurlijk, je moet wel Engels zijn, wij zijn uit London". Wauw. Zo'n mooi compliment over mijn Engels heb ik nog nooit gehad. Zij heet Carolina, haar man kwam me vaag bekend voor. Ze waren op de fiets de Via de la Plata aan het fietsen. Keurige Engelse mensen.

20260427_200326Maalltijd met Mick Jagger.

Er waren 14 mensen aan het diner en natuurlijk was het gezellig.  Halverwege de tweede gang zág ik het ineens: de man van Carolina leek op Mick Jagger! Natuurlijk zei ik dat ook direct. Hij vond dat niet zo leuk 🤫. Zijn vrouw moest gelukkig wel lachen en zei ja hè, die mond en die kin lijken precies op die van Mick Jagger. De anderen aan tafel vonden dat ook. Maar Mick heeft niet meer veel gezegd.

Ik heb vandaag op de etappe van 32 kilometer wel een aantal Stones songs gezongen.😀😀

20260428_083348Door de onweersstorm van gisteren zijn er stukken van het Camino weggespoeld

De etappe was mooi

20260428_081449Uitzicht richting Zamora

en gelukkig was het niet warm. Ik was op tijd, de herberg was nog niet vol...
Ik had eergisteren mijn handdoek vergeten. Gisteren was dat niet zo erg want het hostel had handdoeken. Vandaag bood een Italiaan, Valenthe, me aan er een mee te nemen van de Decathlon. Daar ging hij heen voor schoenen, hij kon er wel een meenemen.

20260428_131016Weer mooie klaprozen.

Soms bestaat er echt een soort Camino magie. Hij heeft geen nieuwe schoenen maar ik wel een nieuwe mooie handdoek.
Het schijnt dat de gemeente Zamora bij alle kerken in de gemeente een plaquette heeft geplaatst met wat de pelgrims voor dat dorp betekenen. Ik zet nog een foto van zo'n plaquette in het blog. Dank je Fred.

20260428_091808Voor Pelgrims is dit  natuurlijk leuk om te lezen.